Snuttefilten

Godmorgon,

Denna natten har faktiskt gått bättre än vad jag hade förberett mig på. Filip sov ju tillsammans med mig i min säng och det var mysigt att få lägga sig tillsammans vid niotiden. Klockan 23 så vaknade han till och hostade och mumlade lite grann i sömnen, ingen nattskräck som han brukar ha, men han vaknade till lite grann vilket också väckte mig. Sen strax därefter börjar Oskar gråta från sitt rum. Detta är väldigt ovanligt för om han vaknar på natten så brukar det var några timmar efter midnatt. Så jag gick över till honom och försökte natta om honom, men han ville inte att jag skulle lämna han där ensam och skrek när jag gick ut ur rummet. Jag vet att det är en del som låter barnen skrika sig till sömns igen, men jag klarar verkligen inte det. Är mitt barn ledsen så tröstar jag, så är det bara. Så jag gick in igen och lyfte upp min lilla guldklimp, gjorde i ordning lite varm ersättning och satte han i mitt knä. Han åt upp och somnade om på stört. Nu var han trygg och lugn igen och fortsatte att sova när jag lyfte över han i sängen igen.

Klockan 07.30 kommer Filip krypandes tätt intill: ”Mamma, jag vill inte sova mer..” och i samma stund hör vi Oskar inne från hans rum: ”Mammmmaaa”

En helt okej natt med en fin start på dagen.

oskar_trött

Just nu sitter vi vid frukostbordet och Oskar gosar med sin snuttefilt som han fick av sin gammelfarmor när han föddes. Den snuttefilten har nästan växt fast i honom, han klarar sig helt enkelt inte utan den. Det är en filt som kan ge tröst och trygghet i alla situationer och stunder.

Det är så tydligt det här med snuttefiltar och gosedjur och det är ingenting som man kan tvinga på sina barn, utan det kommer naturligt vad dom fastnar för. Filip hade ingenting som han tyckte särskilt mycket om fören han fick Nils, en gosedjursapa, när han var 3 år. Så, det är som alla annat när det kommer till barn, dom är olika och gillar olika saker. Men det är väl tur det så att Oskar får sin snuttefilt ifred! 😉

Snön ligger fortfarande vit på marken här där vi bor, så när solen har gått upp så tänkte jag klä på pojkarna ordentligt med kläder och gå ut för att åka pulka. Först tänkte jag åka till stan och fynda på rean men kom på ganska snabbt att det inte är kul för barnen och denna helgen tänkte jag att jag skulle göra vad jag kunde för att dom ska ha det så kul som möjligt. Det finns nämligen inget som gör mig så glad som att se mina barn vara lyckliga! Så pulka får det bli efter frukost och så får vi se vad vi hittar på resten av dagen.

Kram så länge och go helg på er!

1 reaktion på “Snuttefilten”

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *