Botox – För eller emot?

Godmorgon,

Vet ni vad jag har väldigt stor lust att prova? Yes, botox!

Speciellt nu efter att jag började min kur på Isotretinoin så har jag märkt hur dom rynkorna som jag hade innan har blivit betydligt mer synliga. Andra kanske inte tänker på det, men jag irriterar mig över det. Speciellt när jag ska sminka mig så lägger sig foundationen i vecken i pannan vilket gör det ännu mer synligt..

botox

Det har blivit mer och mer vanligt bland alla människor där ute i världen. Just nu verkar det som att Alla gör det i, i princip, alla åldrar. Antingen så gör man det för att förebygga att få rynkor, eller så gör man det för att släta ut och minska på de rynkor man har fått.

Tro det eller ej, men det är fler än ni tror som gör botox-behandlingar och vad jag har förstått så ändrar man inte utseendet, utan man bara förbättrar det lite grann.

botox

Visst, jag har inga större rynkor eller kraftiga väck som jag behöver reducera, utan jag skulle i så fall göra det i förebyggande syfte. Plus att jag har irriterat mig på mina rynkveck i pannan den senaste tiden som det alltid samlar sig foundation i när jag sminkar mig. Jag vill ha slät och fin hy och det kan jag få med hjälp av botox.

Min man är emot det och säger att jag är fin som jag är och vill inte att jag ska ändra på någonting och jag respekterar såklart hans åsikt och det är därför jag inte gjort det än.

Vad tycker ni om botox? För eller emot?

Har du själv gjort en botox-behandling? Kan du inte berätta vad du tycker om det? 

Jag har ju förstått att det är väldigt dyrt och en behandling som man måste göra några gånger i året för att få resultatet att hålla, så min sista fråga – Är det värt pengarna?

9 reaktioner på “Botox – För eller emot?”

 • Petite skriver:

  Man ska göra det man vill, men viktiga beslut är naturligtvis värda att tänka över en extra gång! 😉 Själv vill jag inte ändra något just nu, utan trivs ”naturlig” om man nu kan säga det efter att man använder smink ;). Men jag ska snart bli mamma, skulle jag inte trivas med min kropp efteråt, är jag nog villig att försöka få tillbaks den på ett eller annat sätt! Tankar och prioriteringar förändras ju hela tiden…

 • FT skriver:

  Emot. Det krävs enorma mängder möss i djurförsök för framställningen av varje spruta. Helt fruktansvärt oetiskt dessutom har man inte helt kartlagt alla biverkningar det kan ge. Dessutom blir man inte vackrare utan stelare. Människor som accepterar att man blir äldre och är sig själva, de är de vackra människorna tycker jag!

 • Johanna skriver:

  Jag anser att var och en får göra som man vill, själv skulle jag aldrig göra det. Dels för att jag hatar sprutor och sedan har jag inga problem med att bli äldre och låta det synas. Rynkorna man har just i ansiktet är ju där för att man inte ska vara helt stel utan kunna göra ansiktsuttryck.

 • MakeupbyEkholm skriver:

  Jag fick tyvärr samma efter jag avslutat min behandling. Framförallt argrynkan. Har själv tänkt botoxa just den punkten, hoppas även kunna ta bort huvudvärk som jag konstant har just där. Fick även synligare rynkor runt ögonen, inte så farligt men dom finns ändå där. Som jag förstått det så fyller man i partiet jag önskar korrigera typ 1 gång per år till en kostad av ca 3000kr.

  • oslofru skriver:

   Ja. runt ögonen kan jag se rätt så tydligt att rynkorna blivit synligare. Trist.. Jag har inte bestämt mig, men är i alla fall inte emot att göra det som ska till för att känna sig vacker 🙂

 • Jessie skriver:

  Jag ser inga problem med att man fixar det man inte gillar om det nu finns en möjlighet. Varför gå runt och vara ständigt missnöjd? 🙂 Sen får såklart alla göra vad som känns bäst för dem, men själv hade jag gjort det om ekonomin funnits där. Efter att jag fött min son så är ju brösten ett minne blott.. Hade en c-kupa innan som jag var så nöjd med, men efter graviditet, amning och kraftig viktnedgång så består tuttarna numera av en a-kupa. och det är inte en a-kupa bröst utan en a-kupa lös hud.. -.- Så hade jag inte varit student så hade jag helt klart rättat till det, för tycker livet är för kort för att man ska gå runt och vara missnöjd 🙂

  • oslofru skriver:

   Jag håller helt och hållet med dig i det du skriver! Jag fixade till mina bröst efter mina två graviditeter, så jag förstår precis hur du känner! Med botox är jag däremot lite mer skeptisk med tanke på att man inte vet så mycket om det..

 • Madde skriver:

  Jag lutar nog mot att jag är emot det som skönhetsingrepp. Samtidigt vet jag hur mycket bra det gör inom sjukvården. Hjälper CP skadade barn, personer med svår huvudvärk mm. Ni som gör det för att ni vill se bra ut, hjälper till att förbättra livet för många andra och det kan väl aldrig vara fel?

 • Celine skriver:

  Jag tycker att folk får göra som de vill så länge de kan ta konsekvenserna av det dvs missnöjd med resultat eller liknande. Det ser också ganska smärtsamt ut.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *