Karriär och familj

Godmorgon

Som ni vet så har jag äntligen hittat ett yrke som jag verkligen älskar och känner att jag, efter 28 år har funnit ett jobb som jag trivs med och som känns helt rätt. Eftersom man tillbringar stora delar av sitt liv på sin arbetsplats så är det ju extremt viktigt att man trivs och det gör jag nu äntligen!

Jag är otroligt lyckligt lottad som har funnit allt jag önskar mig i livet, men ibland så måste man stoppa upp, tänka till och påminna sig själv över vad som egentligen är viktigast i livet och för mig så är det min familj. Dom kommer alltid att komma först, men så finns det någonting i mig så anser att det är viktigt att även jag är lycklig i det jag driver med..

jobb_och_familj

Det är tufft när man är en familj med små barn där båda föräldrarna jobbar fulltid och har fokus på karriären. Jag har turen som har en man som är så förstående och som alltid ställer upp för att jag ska få göra allt jag någonsin drömt om i livet och för det är jag evigt tacksam.

När det kommer till barnen så tror jag, och hoppas, att dom inte tar skada över att jag sover borta då och då och att jag ofta jobbar. Oskar är så liten än och Filip har förstått att mamma flyger. Han brukar peka på flygplan när dom åker förbi och säga ”Mamma fly”.

Det är såklart tufft att säga ”hejdå”, men det är desto roligare en att få säga ”hej” när jag kommer hem igen..

En sak som kan göra mig lite ledsen däremot är när folk påpekar att jag gör något fel i och med att jag väljer att jobba så som jag gör. ”Vill du inte vara med dina barn?” ”Borde du inte jobba mindre?” ”Du vet att dina barn tar skada av att du är borta så mycket?” osv är kommentarer som jag väldigt ofta får. Jag vet att jag måste vara lite hårdhudad i och med att jag är offentlig och skriver öppet om hur jag lever, men någon måtta får det vara. Nu känner jag mig faktiskt rätt så frustrerad över en kommentar som jag fick igår:

”Varför svarar du aldrig på ”mamma” s kommentarer? Tycker de är ytterst relevanta och viktiga! Att sabba anknytningen och trygghet sätter större spår än vad man tror på många olika sätt. Vissa jobb är kanske till för yngre/personer utan barn, helt enkelt?”

Vissa jobb är till för yngre personer utan barn? Okej, så vad ska detta innebära? Ska jag sluta leva mitt liv och göra det jag brinner för bara för att jag blivit äldre och är mamma?

Jag har redan dåligt samvete som det är över att jag är borta från barnen och jag behöver inte få ytterligare salt i mina sår…

Jag försöker i vanliga fall skaka av mig kommentarer som dessa, men ibland så tar jag åt mig och så är det bara, jag är inte mer än människa tyvärr..

21 reaktioner på “Karriär och familj”

 • Nadja Segerström skriver:

  Hej! 🙂 Är inne och läser och får min dagliga ”Susanna-dos”!

  Läste igenom ”Mamma” och ”FT”:s kommentarer och säger bara, TA INTE ÅT DIG! Förstår inte varför människor har behovet av att sitta hemma på sin kammare och vara bittra och bitska och komma med pekpinnar (enligt dom = goda råd)?! Ett gott råd tjejer, det är vad Tanja skrev.
  Det är så tråkigt att se när andra kvinnor, och framförallt andra mammor, trycker ner och sågar ens val i livet och ens föräldraskap.
  Vad jag ser och uppfattar när jag läser Susannas blogg är en person som reflekterar och analyserar sina val och vad det har för konsekvenser, både positiva och negativa. Jag ser två små pojkar som verkligen bedårar sina föräldrar och som i mina ögon verkar vara väldigt trygga.
  Väldigt ofta ifrågasätter man sig själv som förälder. Det är så tråkigt när andra, som inte ens känner en, också gör det. Istället för att lyfta och bära varandra så väljer vissa att dra orimliga slutsatser, påstå, och trycka ner. Nej…ändra inställning tjejer!

  Det ”roliga” (hemska) med det här är att om du hade varit en man Susanna, så hade du inte blivit ifrågasatt eller kritiserad för detta!

  Hoppas du får en fin dag! 🙂 Kram

  • oslofru skriver:

   Tack. Sitter och läser din kommentar med tårar i ögonen. Blev väldigt glad över det du skriver. Så, tack snälla <3

 • Iz skriver:

  Tror 100% att din barn inte tar någon skada då både du och din man verkar vara väldigt närvarande föräldrar. Barn med föräldrar som fysiskt alltid är den med mentalt alltid är någon annanstans de tror jag däremot tar skada. Föräldrar som alltid säger vänta nej eller inte svarar alls där måste man tänka om. Barn som ser att föräldrarna är mer i tex telefonen än lyssnar och leker med dom riskerar nog att ta skada.
  Du verkar vara en kanon mamma!!

 • FT skriver:

  Jag tänker att tar man åt sig och blir upprörd så är det väl en öm tå som träffats. Precis som du tycker att ditt jobb är viktigt och något du inte tänker sätta åt sidan så kan väl andra människor tycka att det inte är lika viktigt och att barnen tar skada. Anknytning är superviktigt och precis som vissa tycker att amning väldigt länge är bra, samsovning är bra, att bära i sjal i bra, inte titta på tv osv så kan man ju även tycka att anknytningen i dina ungars ålder är väldigt viktig. Jag anser att vissa jobb inte är en bra idé om man har barn, du får gärna tycka annorlunda men när du skriver inlägg efter inlägg om att ditt barn är ledset, de kan inte sova själva osv då är det väl inte så konstigt att man ifrågasätter och blir orolig?

 • Maria 7barns mamma skriver:

  De är lätt för folk att peka pinnar åt andra, men som kanske inte är bättre själva, bara för att man får barn så har man rätt till att få arbeta med de man vill, bara de funkar inom familjen, stå på dig o ta inte åt dig så mycket.. försöka ♡. Kram

 • Tanja skriver:

  Ta inte åt dig! Alla gör så som är bäst för sin familj. Stötte passligt på följande citat idag ”It doesn’t matter if a woman goes to work, stays home, or sips coffee at Starbucks by herself everyday. When she’s doing what’s best för herself, she’s doing what’s best for her children.” Alla på sitt sätt liksom.

 • Helen skriver:

  Hej på dej
  Jag tycker ni gör rätt , jobba med det du trivs med , och du är ju ledig många dagar i sträck ibland det är ju perfekt för barnen , ex om du skulle jobba affärs tider då har du ju inte många timmar med barnen innan de måste sova , lyssna inte på andra gör det som känns bra och funkar för er , då mår alla bra . Trevlig kväll

 • Mamma i Rom skriver:

  Alltså då skulle barn i andra länder (till ex Italien) fara otroligt illa där man är föräldraledig bara några få veckor (tänker på anknytning här)! Men även här växer barn upp med bra relation till sej själva och till sina föräldrar! Jag som har svensk kultur tyckte att de kändes jätte jobbigt att gå tillbaka till jobbet när min minsta bara var åtta månader men de är bara så här och jag skulle aldrig säga upp mej för de. De är en sak att göra allt man kan för att barnen ska ha de bra, de är en annan att sluta leva helt för barnens skull. De tycker jag är att kräva för mycket.

 • Charlotte skriver:

  Jag tycker att man oavsett kön ska få arbeta med det man faktiskt älskar att göra. Hur många går inte till sina arbeten som de faktiskt hatar bara för att ha mat på bordet!? Hur glada människor är de egentligen. Jobbet är en såå stor del av livet, så att kasta bort de timmar/år på något man inte alls vill är väl urbota dumt!

  Gör det du mår bra av, en glad mamma ger glada barn och otroligt mycket mer livsenergi ???? Om du följer ditt hjärta kommer du även att lära dina barn att göra det ❤

 • Nathalia skriver:

  Jag växte upp med en mamma och pappa,som reste mycket i jobb och privat när jag och min syster var små.
  Vi har inte tagit illa vid oss eller fått men för livet. Vist kunde vi vara ledsna ibland och sakna dom. Men vi hade det alltid bra och visade att snart kommer dom hem till oss.
  Ibland överraskade dom oss vid frukosten hemma när vi hade ledigt från skolan en längre tid/lov. Vill ni träffa farmor och farfar i morgon? JA JA. Ok gå och packa det ni behöver för en vecka. Vi åker så fort ni är klara till flygplatsen.
  Farmor och farfar Bode i USA. Hur många får det chansen att att bara flyga iväg så där??

 • Marie skriver:

  Jag läser din blogg ofta och jag tycker du verkar vara en fantastisk mamma till dina barn! Som själv ganska nybliven förälder så får jag ofta höra ”tips och råd” men jag vet att vi som föräldrar till vårt barn känner honom bäst och därför är inte tipsen och råden något som jag tar till mig.

  Fortsätt som du gör för jag tycker du verkar göra allt för din fina familj!
  Trevlig helg!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *