Tvåbarnsmamman

Godmorgon,

Idag är det fredag, klockan är 05,15 och jag ska alldeles strax iväg och jobba, men först så tänkte jag bara titta in här och berätta om gårdagen då jag var själv med pojkarna på stan efter att vi hade vaccinerat oss. Snacka om att jag fick prova mig på hur det är att vara tvåbarnsmamma! 😉

Båda barnen var rätt så spralliga och Filip har precis lärt sig hur man gör för att få som man vill. Den busen. Och eftersom Filip fick bestämma för det mesta så blev det en och annan karusell som skulle åkas på…

karusell

Och sen ville han fika och då gick vi och köpte pannkakor till pojkarna..

oskar

Oskar åt som vanligt som en häst och tryckte i sig den ena pannkakan efter den andra.

pannkakor

Och en jättegod grönsakssoppa till mig.

soppa

Efter att vi shoppat, åkt karusell och lunchat så ville Filip köra lite till bil och härifrån var det banne mig inte lätt att få honom att gå, utan här hade han kommit för att stanna och Oskar lika så.

syskon

Vi hade en rolig dag på stan och jag fick köpt (nästan) allt som jag skulle inför resan, så som badbyxor, shorts, sandaler, lite medicin, solskyddsfaktor och lite andra smågrejer. Däremot slutade våran dag lite småjobbigt då det var en omöjlighet för mig att få Filip att vilja gå från bilen. Oskar var det inga problem med, han gör liksom det alla andra vill, men Filip däremot, vilken vilja. Jag fick till slut bära honom skrikandes genom hela köpcentret och ut till parkeringshuset. ”Neeeej, maammmaaaa, jag vill inte!!!” 

Det var inte lätt kan jag lova er, Filip över axeln sparkandes och skrikandes, Oskar i vagnen, massa påsar i armarna och väskan på andra axeln. Phu, det blev svettigt, men till slut kom jag till bilen och kunde köra iväg. Båda pojkarna somnade efter ca 2minuter..

Bortsätt från den lilla skrikande incidenten i slutet av dagen så var annars besöket på köpcentret otroligt fint. Jag älskar att spendera tid med mina pojkar, men ibland får man prova på sina superkrafter som tvåbarnsmamma vill jag lova!

Idag ska jag, som sagt, iväg och jobba och M ska vara hemma med pojkarna. Det går nämligen maginfluensa och feber på förskolan så vi vill inte riskera att dom blir smittade så att resan blir förstörd. Så därför fick dom vara med mig igår medan M jobbade och så får dom vara med pappa idag när jag ska jobba.

Vi hörs sen när jag kommit hem igen, men tills dess får ni ha en riktigt så fin fredag! Kramar S

6 reaktioner på “Tvåbarnsmamman”

 • FT skriver:

  Det brukar ju bli sånt beteende när man låter barn bestämma och bete sig och göra hur de vill.

  • Gunilla skriver:

   Det är väl normalt att barn protesterar ibland när de inte får som de vill! Konstigt är det väl annars!!

 • Johanna skriver:

  Det är definitivt inte alltid lätt att vara förälder till barn med en stark vilja, vår dotter har verkligen en vilja av stål och vet precis vad hon vill. Hon får definitivt inte alltid som hon vill, fast hon ger sig inte utan en kamp och oftast så blir det lite ”bråk” innan hon till slut förstår att mamma inte kommer ge sig. Det är inte det roligaste när man är ute bland folk, men jag tänker alltid att oj vilken nytta hon kommer att ha av sin vilja och att hon vågar säga ifrån och uttrycka sig när hon blir större! Sedan går ju barn igenom olika perioder och just nu är nog vår dotter inne i en period där hon vill hävda sig och visa att hon faktiskt är en egen person, vilket ju faktiskt är jätte bra.

 • Stine skriver:

  @FT tykker verkligen synd om deg! Du kan ikke ha et godt liv og sunne vurderinger… det er sånne som deg som lærer våres barn hvordan de beter seg ille mot andre! Tykker du burde slutte og kommentere Susannes blogg, da du kun tilfører negativitet.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *