Middagskaos

Idag var en sån dag då allting bara gick helt fel på middagen. Vi satte oss vid middagsbordet och Oskar var duktig med maten som vanligt och åt med en gång från det att vi fick maten vid bordet. Jag och M lika så..

middag

..Filip däremot vägrade att röra maten, utan ville göra allting annat, vilket var svårt att få honom att sluta med.

Filip_fashionista

Först var det lite kul, men när han vägrade lyssna och började krypa under bordet och ställa sig i soffan så började vi diskutera hur vi skulle göra för att få honom att lyssna och respektera oss.. Det blev ett jobbigt dilemma eftersom vi så gärna ville sitta vid middagen och äta tillsammans, speciellt eftersom Oskar satt och åt så bra. Men när Filip vägrade lyssna var vi till slut tvungna att stå på vårt. Så vi sa till servitörerna att vi ville ha desserterna skickade till vårt rum istället och så fick jag ta Filip därifrån.

Han blev ledsen såklart och när vi kom till rummet så skrek han, grät och slog omkring sig. Men efter en stund så blev han tyst och öppnade balkongdörren och kom ut till mig där jag satt och väntade. Han kollade på mig med ledsna ögon och sa ”Unskyld mamma” och kramade om mig.

Vad hade ni gjort? Stannat kvar eller gått där ifrån?

När efterrätterna sen kom till rummet och Filip hade förstått att han gjorde fel som inte lyssnade på oss så blev kvällen rätt så lyckad trots allt.

3 reaktioner på “Middagskaos”

 • Nathalia skriver:

  Nu vet han det till nästa gång. Att lyssna man inte på mamma och pappa. Så slutar det med att man får lämna det roliga.
  Tycker ni gjorde helt rätt.

 • Rosita skriver:

  Tycker ni gjorde helt rätt. Och det visar sig ju också att ni gjorde det, när han ber om ursäkt. Stort (!) av en så liten kille ska tilläggas. Så sött.

 • FT skriver:

  Rätt eftersom barnen behöver lära sig och för att inte förstöra andra middagsgästers kväll framförallt.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *