Isotretinoin – Aknebehandling – Resultat 10 veckor

Då var det dags för en uppdatering på min Isotretinoinbehandling. Det var en hel månad sen jag skrev om det sist och det beror på att jag har varit på semester och inte haft tid till att fokusera fullt ut behandlingen utan fokuserat på familjen och min ledighet. Men, nu är vi tillbaka i en normal vardag igen så nu kommer uppdateringarna på behandlingen komma veckovis som tidigare.

akne-v10

Som ni ser så är aknen borta, men tyvärr så har jag fått en del pigmentförändringar, speciellt under ögonen, vilket beror på att vi varit i solen. (att jag är knallröd på näsan beror på att jag är förkyld och snytit mig en massa) Jag har smörjt in mig med SPF50 i ansiktet väldigt noga och försökt att undvika solen så mycket som möjligt, men ändå så har jag fått pigmentförändringar i ansiktet. Så man måste verkligen vara försiktig med solen när man går på denna behandlingen!

Annars så känner jag inga biverkningar utan tar 3 tabletter om dagen utan att tänka så mycket över det. Att aknen har försvunnit gör mig så innerligt lycklig och nu har jag snart gått halva behandlingstiden av Isotretinoin vilket känns underbart skönt. Så nu är snart första problemet borta – Aknen, och då är det dags för mig att ta tag i det andra problemet – Ärren och pigmentfläckarna. Lovar såklart att berätta om hur jag ska göra för att fixa det också eftersom jag vet att det är många av er som undrar över det med.

Men, sammanfattning av min tionde vecka av aknebehandlingen är egentligen att det går bra, inga nya utbrott, inga biverkningar, men dock lite pigmentförändringar efter för mycket sol under semestern.

Alla mina blogginlägg om Akne och min behandling kan ni hitta under Kategorier – Skönhet – Akne.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *