Så blir du rik!

Vet ni vad jag kom på för kul idé precis? Jag satt nämligen och tänkte på hur jag kunde tjäna mer pengar och istället för att komma fram till fler inkomstkällor så kom jag istället på att jag kunde minska på mina utgifter!

susanna

Jag och min man spenderar nämligen ALLDELES för mycket pengar. Vi tänker aldrig på vad någonting kostar utan köper det vi vill ha när vi vill ha det. Därför kan det bli lite för mycket utgifter för våran del och man kan ju aldrig bli riktigt rik om man gör av med alla pengarna man tjänar, oavsett hur mycket man tjänar. Så, nu till min lustiga idé och en utmaning för mig själv som ni gärna får vara med på om ni vill –

Jag ska leva på 0-100 kr i veckan under hela Mars månad!
tänker

Jag vet att detta är extremt lite pengar, men jag gillar att utmana mig själv och det blir ingen utmaning om man inte går till det extrema. I vanliga fall ligger vi på ca 10.000-14.000kr i månaden på BARA mat!! Utöver detta köper vi massor med skit som vi inte alls behöver, så som inredning till hemmet, kläder, skor, smink, prylar, presenter till varandra osv osv. Förra månaden (var i och för sig på semester) så gick över 100.000 kr åt.. Så, ni kanske förstår att jag har fått ett litet ryck här och vill komma tillbaka till normala utgifter och för att kunna göra det så vill jag ta i ordentligt och leva på i princip noll under Mars.

Någon som är med mig på att leva på 0-100kr under Mars månad? 😉

Min man måste ju givetvis också vara med på det här för annars fungerar det ju inte. Självklart ingår inte räkningar som måste betalas, samt läkarbesök, i dessa 0-100 kronorna, utan det är alla utgifter över dessa. Men, som sagt, om du vill bli rik så är det inte bara inkomsten som är viktig, utan även hur du förvaltar dina pengar och ett måste är att ligga lågt med utgifterna.

När man snålar med pengarna får man ju också möjligheten att överväga sina inköp. Hur viktigt är det med den där mjölken i kaffen? Om jag bara har 100kr, måste jag då köpa en mjölk för 30, eller finns det något annat som är viktigare? Om jag är godissugen, ska jag verkligen köpa den där chokladkakan för 40kr eller är det kanske viktigare med lite frukt till barnen? osv osv. Jag tror det kan vara viktigt för både mig, min man och många fler där ute att värdera sina pengar på ett mer förnuftigt sätt..

Blir spännande att se hur det går, lovar att uppdatera er under vägen! 😉

19 reaktioner på “Så blir du rik!”

 • Jannice skriver:

  Lycka till!
  Men är det 100 kr/familjemedlem i veckan eller 100 kr för hela familjen?
  Ska all mat räknas in i dessa pengar?

  • oslofru skriver:

   Hehe japp, 100kr för alla var det tänkt, men då måste ni tänka på att vi har hela kylen/frysen/skafferiet fullt av mat. 🙂

 • Jenny skriver:

  Känns som ett stort steg att gå från 100,000 kr i månaden till att dra in på mjölk i kaffet?!?! hihi. Ska bli intressant att följa hur det går 🙂 30 kr för en liter mjölk? Hjälp vad dyrt det är i Norge. Här i England kostar mjölken mindre än 5 kr per liter.

 • Gunilla skriver:

  Det går utmärkt. Så levde jag i flera år som ensamstående mamma. Delade upp hur mycket jag kunde leva på per vecka så det räckte till nästa lön.

  • oslofru skriver:

   Jo jag vet att det är folk som kämpar.. Därför vill jag lära mig själv och mina barn att verkligen uppskatta det vi har <3

 • Gunilla skriver:

  Bra tanke!!

 • Maria B skriver:

  Ja våran kyl ekar tom så vi måste veckohandla och under hundralappen kommer det garanterat inte bli så ingen utmaning för min del.*Ler* men rolig tanke, jag är verkligen en ”sparam i grunden, men blivit lite mer av en slösa med åren, men då inkomsten är rätt låg så blir det sällan galna utsvävningar, men alltid finns det ju nåt man skulle kunna dra in på.

  Lycka till 🙂

 • Johanna skriver:

  Jätte bra gjort och bra stt du inspirerar. Men saknar något om miljön i inlägget. Det är inte hållbart att vi konsumerar som vi gör idag. Dessutom ju mer vi köper desto fler giftiga kemikalier drar vi hem till barnen. Plast från kläder och saker gör att särskilt killar är extra känsliga. Då plats innehåller ett östrogenliknande ämne som sätter sig på samma receptorer. Varför så många har svårt att få barn idag tex. Men även hur vi konsumerar påverkar oss, när vi slänger sakerna och ämnen kommer ut i våra jordar och vi får i oss de via maten.

 • Jennie skriver:

  ja det är utgifterna som gör man aldrig blir rik! jag har inte shoppat nått online sedan i juni! Det är nog det längst jag klarat i mitt liv!

 • Linda skriver:

  Oj oj tuff utmaning det där men lycka till, men det är ju riktigt stort hopp om man kan spendera 100000 kr på en månad och sen bara försöka leva på 100 kr i veckan.
  Kram Linda

 • Aaa skriver:

  Bra och intressant idé, dock tycker jag att 100 kr är för lite, det blir inte realistiskt för en familj. 1000 kr är bättre.
  Onödiga prylar gör ingen glad, det blir svårt att hålla ordning hemma också. Och som skribenten ovan påpekade, är det faktiskt inte hållbart för miljön och moder jord i längden. Ha det så bra och lycka till!

 • Minikegirl skriver:

  Snygg blogg .. !
  Wow häftigt det kommer bli spännande att få följa med på detta intressanta ämne.

  Önskar dig lycka till i detta och ser fram emot lite framtida tips.

  Ha det Bäst

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *