Sluta stirra på mig!!

Idag har jag haft en sån där lite halvdeppig dag. Jag tror helt enkelt att jag har gått hemma för länge nu utan att ha gjort någonting speciellt. Att bara gå runt hemma och plocka, städa, fixa och greja räcker liksom inte helt för att jag ska bli lycklig..

cool_profil

Då kommer garanterat frågan: ”Men varför har du barnen i förskolan då om du inte har någonting bättre för dig?”

Jo, det ska jag tala om för er. När jag känner så här så kan jag lova er att barnen har betydligt mycket roligare på förskolan med sina vänner där dom kan leka och ha roligt, istället för att vara hemma med en lite halvdeppig mamma. Som vanligt så äter vi alltid frukost i lugn och ro och gör oss i ordning väldigt långsamt på morgonen och så brukar jag lämna pojkarna på förskolan strax före lunchtid. Då får dom vara någon enstaka timma på förskolan, men det är ändå lagom för att dom ska få leka av sig och träffa sina vänner. Det ger dessutom mig lite egentid då jag kan slappna av och ta vara på mig själv. Men idag har det varit en sån dag att ingenting har känts helt kul. Jag har liksom inte helt kunnat slappna av och njuta av stunden om ni förstår vad jag menar? När jag skulle äta lunch så fanns det ingenting som lockade, när jag satte mig på soffan och skulle se på en film så hittade jag ingenting att se, när jag skulle jobba med bloggen så hade jag ingenting att skriva om osv osv. Ingenting som går vägen för mig helt enkelt.

Men som tur är så ringde min man precis och sa att han var på väg hem nu så att vi kunde hämta barnen tillsammans. Tack och lov tänkte jag! Dom senaste dagarna har Filip nämligen varit bestämd på att han vill vara kvar och fortsätta leka och har gjort en stor scen när vi ska gå hem. Hade han varit mitt enda barn så hade det underlättat en aning för då hade jag bara tagit honom under armen och gått. Men nu är det så att jag har två pojkar och då är det inte lika lätt. Att jag dessutom måste klä på båda barnen vinterkläder, bära på Oskar så att han inte springer omkring och busar och samtidigt försöka klä på Filip som stretar emot och kastar av sig kläder och skor så fort jag fått på dom.. Phu, det är svettigt till tider kan jag tala om för er. Det värsta är sen när andra mammor och pappor bara ser på en som att man vore dum i huvudet. ”Hjälp till istället för att stå där och stirra på mig!!” tänker jag, men säger såklart ingenting utan försöker fokusera på att få Filip på bra humör så att vi kan gå. Ja, ni kanske förstår min frustration? Det är helt enkelt lättare att vara två när man ska hämta barnen, i alla fall nu när Filip är i en sån här period i livet där han testar gränser och gör allt för att försvåra för mig.. I vanliga fall är han en solstråle, men nu är han inne i en fas där han utvecklas och lär sig att vara en egen person, så jag antar att jag bara får försöka stå ut och strunta i alla som ser på runt omkring oss.

seriös

Eftersom jag själv vet hur det är att ha barn så vet jag bättre än att glo ner en mamma eller pappa som sliter, så därför förstår jag inte helt varför vissa föräldrar glor så på mig? Hmm. Jaja, jag antar att jag bara är i en lite känslig period just nu och det krockar lite med Filips utveckling, så jag är otroligt tacksam över att vi är två om det här. Jag skulle inte klara mig utan min man och jag kan inte förstå hur vissa ensamstående får det att fungera. En annan sak som är häftigt är föräldrar som skaffar fler än två barn, hur tusan går det ihop? 😉

Jaja, nu ska jag sluta klaga och ösa på med mina jobbigheter och göra mig klar för att hämta barnen med M. Ska bli spännande att se vilket humör Filip är på idag när vi kommer båda två.

Kram på er, hörs sen igen!

10 reaktioner på “Sluta stirra på mig!!”

 • Jenny skriver:

  Jag försökte en gång hjälpa en tvillingmamma få på overallerna på hennes småkillar på föris. Allt blev hundra gånger värre lol. Inte så lätt att hjälpa till i ett sånt läge 🙂 Men bra att komma ihåg att undersökningar visar att 99% inte dömmer en arg 3 åring utan enbart förälderns reaktion så bara andas djupt.

 • Jennie skriver:

  Låter som pms eller utmattning! boka in något treat vettja, typ en kemisk peeling lr nått 🙂

  • oslofru skriver:

   Ja tror jag får åka och göra någon härlig behandling idag för att ta hand lite om mig själv.

 • Maria 7barns mamma skriver:

  Be förskole personalen om hjälp att dom förbereder Filip att klä på sig nu när han är i en utvecklings fas el att de säger att snart kommer din mamma el pappa och hämtar dig, ja vet att när ja hade fullt upp o hämta mina barn så såg personalen till att mitt barn var redan klar för att bara hämtas, ja hade då 3 barn på olika avdelningar, men han kanske är trött el hungrig? Där med utbrotten ? Testa o locka honom att de finns frukt i bilen o då ha en frukt I bilen.. el om de går med lockelse om du klär på dig så kan vi göra nå som du tycker är kul.. hoppas de löser sig????.

 • A M skriver:

  Tänk inte för mycket på vad andra tycker! Som kommenterar ovan har sagt så tycker jag att du ska unna dig något, bara slappna av och njuta! <3 sv: Kul att du är med, lycka till!

 • Vi väntar vårt tredje barn i maj och nu har den äldsta blivit som er Filip – hon tycker att allt som mamma och pappa gör är fel, vägrar sitta kvar vid matbordet, vägrar äta det som serveras på tal om mat och vill hon gå åt ett håll vi inte ska åt så lägger hon sig ner och gör en stor scen. Jag har blivit duktig på att vänta kan jag ju säga, men det är ta mig tusan inte lätt…
  Kram till dig <3

  • oslofru skriver:

   Ja men det verkar som dom flesta går igenom en sån här fas. Så spännande med nr 3, massa lycka till! kramar <3

 • Elle skriver:

  Åh vad man känner igen sig haha! Men kan de inte vara så att de iakttar för att de typ inte vill lägga sig i och säkert känner med dig. Det tror jag iaf 🙂 Jag skulle själv aldrig blanda mig i av respekt för föräldern om du förstår hur jag menar, sen kanske det är helt fel det med 😉
  Kram!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *