Vikthysterier

I dagens samhälle så är vikt ett stort ämne som ofta kommer upp på tal. Helst ska man sträva efter en idealisk kropp och gör man inte det så ifrågasätts ofta ens livssituation. Det är en sak att vuxna påpekar varandra, men att kommentera en liten bebis storlek börjar gå mig på nerverna..

oskar-mamma

Jag får ofta höra påståenden om Oskar som ”Vad stor han är”, ”Han ser ut att äta en hel del?” ”Han verkar vara glad i mat han” , vilket till en början inte störde mig. Men den sista tiden så har jag tänkt att det är lite konstigt att folk tycker att det är okej att påpeka hur min son ser ut. Varför måste du slänga ur dig ett sånt påstående om mitt barn?

oskar-mamma

Ja, han är glad i mat och han smakar på Allt! Han är jätteduktig med att äta själv och intresserar sig över nya smaker och utforskar världen genom sin mun.

oskar-mamma

Oskar kommer att bli en stor och stark kille och för er som verkar oroa er för hans storlek så kan jag kan berätta att han följer kurvan hos BVC alldeles utmärkt. Han var stor redan när han föddes, 4500kg, och har växt i takt med sin ålder. Jag kunde inte varit mer stolt över min älskade lilla pojke och i mina ögon är han fullkomligt perfekt. Därför stör det mig en hel del när folk alltid ska påpeka hans storlek. Jag menar, man gör ju inte det med en vuxen? Jag tror aldrig jag har hört någon säga till en vuxen kvinna ”Nejmen, vad stor du är! Du ser ut att gilla mat?”.

oskar-mamma

I alla fall. Jag har lärt mig att strunta i vikt, utseende och ideal för så länge man är lycklig och mår bra så spelar det ju ingen som helst roll hur man ser ut!

10 reaktioner på “Vikthysterier”

 • Johanna skriver:

  Jag fick höra precis samma sak om min dotter när hon var runt 1 år. Jag förstår inte hur man tänker när man häver ur sig sådana kommentarer!? Jag har dock alltid varit noga med att tala om för folk som kritiserat eller påpekat något negativt om min dotter att det inte är okej, hon förstår så klart inte det ännu då hon är så liten, men jag vill att hon ska växa upp och se att hon har en mamma som står upp för henne och att det faktiskt inte är okej att kritisera andra människor. Speciellt inte någon annans utseende!! Jag var dock aldrig orolig över att min dotter åt bra och hade lite mer hull då hon följde sin kurva på bvc och de sa att hon kommer spurta på längden snart och då växa i sin kropp. Vilket hon nu vid 2,5 års ålder har gjort. När hon var 1 år vägde hon 12 kilo och nu, 1,5 år senare väger hon 14 kilo och hon är alldeles perfekt! =)

 • hanna skriver:

  Fast, du pratar ju inte helt sällan själv om att förlora ett par kilon…

  • oslofru skriver:

   Förlora ett par kilon? Jag har den senaste tiden strävat efter att gå upp! Jag önskar att bygga muskler och få mer former, men önskar inte att gå ner. Oavsett så försöker jag alltid skriva om att vara hälsosam och leva en sund livsstil, inte vikthetsa eller påpeka någon annans vikt.

 • Gunilla skriver:

  Min son vägde 4760 g när han föddes. Matglad o go. Är nu vuxen o 1.90 lång! Det var många som påpekade samma sak om vikten! Klumpigt tyckte jag!

 • Jenny skriver:

  Lyckliga dig att han äter bra 🙂 Det viktigaste är att få in bra matvanor och det är bra mycket lättare om dom har god aptit. Lätt att erbjuda en massa dålig mat för man blir desperat när dom inte äter.

 • H skriver:

  Håller med kommentaren ovan. Du har ju själv skrivit tidigare att du vill förlora kilon, få större rumpa (har förstorat brösten…) lite motsägande. Men självklart kan det vara så att det är jag som har förstått/läst fel ; )

  • oslofru skriver:

   Som jag sa till ”Hanna” var att jag alltid haft ett sunt förhållande till mat och det skriver jag också på bloggen. Jag väger mindre än vad jag önskar så därför har mitt mål alltid varit att gå upp några kilon och det har inte med att göra att jag vill bli större till utseendet, utan för att jag vill må bra.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *