Om jag hade 1 miljon

Det är så mycket jag skulle vilja fixa här hemma och allting skulle nog gå på ca en miljon. Jag menar, allt under 1000kr känns som småpengar så det köper jag när jag vill, men jag menar dom här större inköpen som går på över 10.000, det är dom som börjar bli så många nu att jag måste börja prioritera. Så om jag skulle casha in 1 miljon idag av en slump, som jag kunde göra vad jag ville för, så hade jag köpt..

TILL HUSET:

hus

* 20.000 Lagt en heltäckningsmatta i sovrummet och WIC-en

* 75.000 Köpt nya sängkläder från Ralph Lauren Home till alla rum

* 85.000 Satt in specialdesignade rullgardiner i alla fönster på övervåningen, samt nya gardiner i alla rum

* 80.000 Bytt kolv i kök, matsal och vardagsrum på nedre våningen

* 10.000 Satt upp en vägg på nedervåningen så att vi fick ett gästrum på nedre plan

* 100.000 Inrett gästrummet med nya möbler och gjort gästrummet till ett delat kontor (nytt skrivbord, stationär dator, bokhylla, stol, förvaringsboxar osvosv)

* 100.000 Ny soffgrupp, bord, växter och tavlor till det nya vardagsrummet som blir till när vi sätter upp väggen

* 25.000 Nya stolar till matsalen

* 25.000 Ny tv till vardagsrummet uppe

* 20.000 Kakel till köket

* 120.000 Lägga sten ute på framsidan

* 80.000 Jacuzzi och utedusch jämte poolen ute

TILL MIN MAN:

rolex

* 210.000 Ge min man en Rolex eftersom han gav en till mig <3

TILL MIG SJÄLV:

* 50.000 Bukplastik efter mina graviditeter (mina magmuskler åkte aldrig ihop ordentligt efter min andra förlossning, detta stör mig eftersom jag tränar en del)

TOTALT: 1.000.000 kr

glad

Det är inte mycket man får för 1 miljon nu för tiden. Förr så var det jättemycket pengar, men nu så känns det mer som småpotatis. Jag tycker att det är lite lustigt när folk säger att man inte blir lycklig för pengar, för om ni frågar mig så blir jag extremt mycket lyckligare när jag känner att jag har så mycket pengar att jag kan göra vad jag vill!

Vad hade ni gjort om ni fick en miljon som ni kunde göra vad ni ville för? 😉

11 reaktioner på “Om jag hade 1 miljon”

 • Maria 7barns mamma skriver:

  Byggt en övervåningen.. bytt fönster ????. .

 • Carro skriver:

  En miljon…. Oj finns så mycket man skulle kunna göra men tyvärr blir det nog att betala av en del lån. Vilka vuxenpoäng man får nu 🙂

 • Gunilla skriver:

  1 miljon är småpotatis?? Nej inte för mig i alla fall!

  • oslofru skriver:

   Såklart är 1 miljon mycket pengar, menar bara att man inte får så mycket för en miljon nu längre som man fick förr med tanke på att allt är så dyrt som man skulle vilja ha.

 • Maria skriver:

  Hör du hur du själv låter??? Har följt din blogg ett tag men nu tackar jag för mig och avföljer dig. En miljon är småpotatis… Ja visst, kanske det, men för mig spelar det ingen roll om man har gott ställt eller har det knapert – att överhuvudtaget prata/skriva om pengar/förmögenheter/inkomster/tillgångar låter i mina öron väldigt illa… Så tack och hej då för den här tiden!

  • oslofru skriver:

   Oj, så tråkigt att höra. 🙁 Detta var endast en hypotes på vad man skulle gjort för en miljon och tyvärr har pengarna blivit mindre värda nu än vad dom var för några år sedan. Detta menar jag då man inte får lika mycket för sina pengar nu som förr. Jag ber om ursäkt om jag trampat på några tår här.

 • Hanna skriver:

  Hej Susanna jag tycker verkligen att det är intressant att följa dig, men detta är väl lite absurt. Om inte något som man kanske vill läsa om.
  Jag är 22 år och studerar och har alltid beundrat dig för att du går din egen väg och gör som du vill (heja!).
  Det är bara det att jag på 22 år själv aldrig hade velat sitta där du sitter. Har det inte gått dig för högt över huvudet när du har en lista på materiell lycka där du lätt skulle kunna spendera en miljon? Jag menar, du snackar ju inte om vanliga matstolar och vanliga rullgardiner utan det finaste, dyraste och bästa. Som läsare sedan länge vet jag att du har det gott ställt. Det är jätteroligt att du kan köpa lv väskor som du vill! Men detta blir nog lite som ett släng i ansiktet för en del läsare, som redan vet att du har gott om pengar som sedan påstår att en miljon är småpotatis.
  All kärlek,
  H

  • oslofru skriver:

   Jag förstår, och som jag förklarar i dagens blogginlägg så var det inte meningen att trampa någon på tårna.

 • Lotta m nio skriver:

  För mig är t.o.m en tusenlapp en förmögenhet, tyvärr;) Att köpa nya skor till något av barnen är smärtsamt tex…
  Men jag förstår ditt tänk där du skriver att en mille inte är mycket. För i dagens samhälle räcker det inte långt. Om man som ni har arbete x 2 och därmed lön x 2 och kanske en högre inkomst än genomsnittet till o med…ja då har man ju säkert allt man behöver och vill använda ev extrapengar för att ”lyxa till vardagen”. Så skulle iaf jag vilja ha det =)
  I mina drömmar är vinsten tio miljoner, minst haha 😉 För då skulle jag kunna ge mina nio barn en fin summa på ett konto och kunna köpa familjen en ny buss. Å så betala huslån och göra en resa. Bara tanken på att kunna gå i mataffären o inte titta på prislappen så noga låter också helt okej 😉
  Vi har alla våra drömmar. Jag vill bli MÅNGmiljonär, hehe 😉

  Må så gott 🙂

  • oslofru skriver:

   Ja vi har alla olika förutsättningar såklart. Nio barn, wow! Jag håller tummarna att du en vacker dag vinner 10mill 🙂 kramar

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *