En lista om påsken

Påsken i all ära, här kommer en lista om den fina högtiden som pågår just nu:

 • När någon säger ”påsk”, tänker jag:
  Kaniner, påskägg, färgen gul, blommor – framförallt tulpaner, sol, lycka
blommor_online_pris
 • Jag firar påsken för att:
  Jag kan väl inte direkt säga att jag firar påsken, men den senaste tiden så har vi varit hos mina föräldrar i Alingsås så på något lustigt sätt så förknippar jag påsken med att vara tillsammans med familjen.

 

 • Det bästa påskgodiset är:
  Små påskägg med choklad och hasselnöt i.

 

 • Mitt påskpynt ska vara:
  Ska jag vara ärlig så påskpyntar vi inte överhuvudtaget hemma hos oss. Men hos mina föräldrar så brukar det vara grenar med små knoppar på (vet inte vad exakt detta är för växt men..) , små gula prydnader, blommor och massa gott påskgodis.
påsk

Påsken hos mina föräldrar förra året. Min mormor och morfar var också på besök och det var så mysigt att få umgås tillsammans hela familjen.

 • Det sämsta med påsken är:
  Finns det något som är dåligt med påsken? Hmm, vet inte, men som dom flesta högtider så tycker jag det har gått till överdrift och mest blivit ett koncept som butikerna vill tjäna pengar på.

 

 • Det bästa med påsken är:
  För mig är det bästa med påsken att vi kan vara tillsammans hela familjen då det är påskstängt överallt och dom flesta är lediga.

 

 • Min åsikt om påskhäxor:
  Jag tyckte att häxor var superhäftiga när jag var liten och vi klädde alltid ut oss och knackade dörr för att be om godis. Dock tror jag inte att häxor finns på riktigt, utan är som vanligt någonting som vi hittat på.

 

 • Det här är min påsktradition:

påskägg

 • Vi har ingen direkt påsktradition, men som jag nämnde tidigare så brukar vi åka hem till mina föräldrar och hälsa på. I år ska jag gömma påskägg fyllda med leksaker och godis till barnen som dom ska få leta efter. Jag kommer själv ihåg att mina föräldrar gjorde det för mig när jag var liten och det var alltid lika kul. Vi har inte gjort det för barnen tidigare eftersom dom varit så små, men nu är dom lite äldre och uppskattar säkert denna lilla lek. Men förutom det så blir det bara att umgås och ha det mysigt med familjen.

Vi kom precis hem efter en bilresa som gick alldeles suveränt. Pojkarna ska bara få äta lite kvällsmat och sen är det läggdags för deras del. Själva ska vi plocka in all mat och allt vi köpte i Sverige innan vi får en lugn kväll på soffan.

Kram på er och hoppas att ni haft en fin påskdag idag!

1 reaktion på “En lista om påsken”

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *