Så får du större och fastare rumpa

Godmorgon!

Klockan är bara 8.30, men när man går upp strax innan 06 så hinner man med mycket på morgonkvisten vill jag lova!

Idag är det första maj och vädret är lite sisådär, men jag kände ändå för att köra ett träningspass utomhus idag. Pojkarna ville hänga med ut och titta på samtidigt som dom åt frukost.

Jag köpte ett träningsband efter att jag blivit imponerad över träningen jag gått på tidigare som heter TRX. Eftersom jag är borta och jobbar så mycket så fick jag inte ut någonting av att vara medlem i ett gym, så istället har jag köpt hem lite vikter, en matta och dessa magiska banden för att hålla träningen igång hemifrån.

Det behöver inte ta lång tid alls och med dessa band kan man träna nästan varsom helst. Jag har med dom på hotellen och fäster då banden i en dörr, men när jag är hemma så tycker jag det är skönt att träna ute så då sätter jag fast banden i balkongen.

Det finns mängder med övningar att göra, men idag tänkte jag att jag skulle dela med mig av mina bästa rumpövningar då det är det jag tycker är viktigast då jag önskar att träna upp min bakdel då den alltid varit så liten. Jag kan faktiskt se en stor förbättring på rumpan sen jag började med dessa övningar eftersom dom tar på rätt plats och man kan verkligen känna efteråt att det bränner ordentligt. Så vill du ha större, vältränad och mer fast rumpa så gör du så här: trx_rumpa_squat

Jag börjar med att göra squats och då håller jag i banden och lutar mig så långt bak jag kan, har brett mellan benen och gör så många jag klarar av. På grund av att jag har stöd av banden så kan jag sätta mig djupare och längre bak vilket gör att övningen tar mer på rumpa istället för hela ben och framsida lår. Jag brukar göra ca 40 st.

trx_rumpa

Sen vänder jag mig om och sätter ett ben i bandet och sen böjer jag på det benet jag står på och skjuter benet som är i luften bakåt. Detta är en grymt bra övning för rumpan och det bränner till nästan med en gång. Tänk hela tiden och fokusera på rumpan, jag lovar att det kommer kännas ordentligt. Åter igen gör ni så många ni klarar, minimum 12st på varje ben. Jag brukar göra ca 20st.

trx_rumpa

Tredje övningen är min favorit – höftböj. Då ligger man ner på golvet, lyfter upp rumpan med raka ben och sen (med rumpan i luften) så böjer jag benen och för knänen mot ansiktet. Skyv sen tillbaka och sträck på benen och upprepa så många gånger du orkar. Ha rumpan i luften under hela övningen. Här gör jag ca 25gr, men är du nybörjare så försök att göra 12.

träning

Sätt på lite härlig musik och kör dessa övningar *3. Jag kan garantera dig att du får träningsverk i din lilla stjärt! 😉

Det finns såklart många, många fler typer av övningar som man kan köra, men dessa tre är mina absolut favoriter som tar på helt rätt sätt. Jag kan dessutom rekommendera att träna på morgonen för då har man liksom gjort det och är klar för dagen. Fin start helt enkelt.

Nu blir det frukost även för mig!

4 reaktioner på “Så får du större och fastare rumpa”

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *