Smoothie recept

Godmorgon,

Jag hann precis komma hem och säga godnatt till Filip innan han skulle sova igårkväll.

Han satt och drack sin kvällssmoothie i soffan och väntade på att jag skulle komma hem så jag kunde lägga honom, vilket jag tyckte var så otroligt mysigt.

För er som vill ha recept på denna goda smoothie som är perfekt för barnen om dom är sugna på något sött så kan jag dela med mig lite snabbt av det här:

2 dl soya vaniljmjölk

1 dl blåbär

0,5 dl jordgubbar

1 dl grekisk yoghurt

Mix alla ingredienser och häll upp i en söt liten dricksburk för att piffa upp det lite grann. Kan lova att barnen gillar detta lika mycket som glass och andra sötsaker, men istället för socker så är detta faktiskt rätt så nyttigt! Båda pojkarna älskar det, så jag antar att det blir en smoothie som det kommer drickas mycket av i sommar.

Idag är jag ledig, men jag ska ändå lämna pojkarna en stund på förskolan för jag har lite ärenden att fixa, plus att jag måste hämta ut en hel del paket på posten och då behöver jag båda armarna för att bära. Sen ska jag även på en behandling hos Eraze och efter det ska jag möta en tjej som ska köpa min kamera. Känns lite bittersött att säga hejdå till min Canon EOS 6D som jag haft med mig så länge. Men jag har köpt en ny! Efter två år med samma kamera så känns det dags för en uppgradering! Så jag har en hel del att göra idag med andra ord, men så fort jag är färdig så ska jag hämta dom små och hitta på något kul med dom på eftermiddagen. Känns ruskigt skönt att vara ledig idag!

2 reaktioner på “Smoothie recept”

  • Susanna skriver:

    Hej! Jag kommer med en fråga istället för att kritisera! 🙂 I Sverige betalar man en fast summa för platsen på förskola beroende på hur mycket hushållet tjänar. Jag får ha mitt barn på förskolan tiden jag jobbar och tiden det tar för mig att åka till och från jobbet. Att planera in en behandling eller gå på stan eller handla mat när barnet är på dagis är inte tillåtet. Är det okej i Norge? Rättare sagt, betalar ni mer där och är det andra ”regler” för när man får ha sitt barn på förskolan? I Sverige får man ju ha 15 timmar i veckan om man är föräldraledig med syskon eller arbetslös, då kan man ju givetvis passa på att göra egna grejer. Jag har blivit lite nyfiken på hur det fungerar eftersom du inte jobbar ”vanliga” tider och också publicerar att du gör ex behandlingar när barnen är på förskolan. Här skulle man ju aldrig våga posta det någonstans för det är inte okej och påminnelselappar kommer ju en gång om året om hur man får utnyttja förskolans öppettider.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *