17 Maj – 3 år tillbaka

Godmorgon och gratulerer med dagen till Norge!

Idag är det 17e maj och Norges nationaldag och detta är såklart en dag värd att firas! Jag jobbar till 14 och sen ska jag till våra grannar där mina pojkar ska vara under dagen efter att dom gått paradtåg med förskolan.

När jag tänker efter vad vi har gjort dom senaste nationaldagarna så inser jag att vi faktiskt inte firat direkt dom senaste 3 åren. Det är dom åren som jag har haft bloggen och dokumenterat vad vi gjort. Ni får ursäkta bildkvalitén på kommande bilder då jag inte hade investerat i min kamera än då dessa togs..

Vi kan börja med att se tillbaka på 2014.

Vi hade inte flyttat in i vårt hus än, men byggprocessen var i full gång. Filip var 6 månader och lusten på att festa och fira 17maj var inte så väldigt stor. Vi bodde dessutom mitt i stan i Oslo, så att få lugn och ro under dagen inne i city kunde man ju bara glömma, så istället tänkte vi att det kunde vara mysigt att åka ut till vårt hus och börja måla när byggställningen ändå stod där. Sagt och gjort, vi målade, grillade korv och hade det jättemysigt, gick promenad och skålade ute i naturen där vi trivdes som bäst.

17 maj, 2015, året efter. Vi hade egentligen inga planer alls, Filip var nu 1,5 år, jag var gravid med Oskar och det regnade ute, så vi hade tänkt att bara sitta inne. Men så fick jag ett sms från min vän Amanda som undrade om vi ville komma över på en fika och självklart ville vi det!

Vi klädde på oss lite fort och åkte iväg. Det blev en mysig 17e maj trots att vi inte hade planerat någonting.

Och så var det förra året då, 17e maj 2016. Då var vi i Italien med familjen. Mina föräldrar hade hyrt ett hus och bjöd med mig och min bror med våra familjer.

Bilderna är tagna på självaste 17e maj och som ni ser så hade vi det rätt så gott i värmen och hade ingen hemlängtan till Norge precis..

Som ni ser så har vi inte varit dom typiska 17e-maj-firarna och kommer inte vara det i år heller. För norrmännen så är detta en stor dag och det tycker jag är superhärligt, men i Sverige så är vi inte vana vid att fira nationaldagen tyvärr, så därför betyder det inte lika mycket för oss.

Men lite fika hos grannarna och lek med barnen passar alldeles utmärkt idag och jag hoppas att det är fint väder där hemma så att vi kan vara utomhus!

Åter igen vill jag gratulera vackra Norge och alla norrmän på eran Nationaldag.

Kramar till er alla allihopa och hoppas att ni får en riktigt fin dag!

2 reaktioner på “17 Maj – 3 år tillbaka”

  • Caroline skriver:

    Graturlerer til Norges nasjonaldag! 🙂

    Önska dock att även Sverige kunde hylla sin dag lite bättre med. Kanske inte precis så som norrmännen gör, men något åt det hållet…

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *