Göteborgs stad

Godmorgon,

Igår hämtade vi ut våran nya kamera i Göteborg. Eller ja, rättare sagt så shoppade M loss i fotobutiken och provade det ena efter det andra och efter att ha pratat med en fotoentusiast så gick vi därifrån några tusenlappar fattigare och några tillbehör och objektiv rikare.

Inne i fotobutiken sprallade barnen runt och jag löpte efter medan min kära man gick loss bland fotohimmelen. När vi var klara så var vi alla hungriga så vi åkte vidare in till city.

Jag satt och lekte med kameran och alla dess miljarder funktioner. Just nu har vi ett Leica objektiv 15mm på.

När vi kom fram till stan så insåg vi rätt så fort att det var Göteborgsvarvet och tänkte att det kanske kunde vara smart att parkera lite utanför city eftersom dom flesta vägarna inne i stadskärnan förmodligen var avstängda.

Vi parkerade bilen och tog en promenad in till city för att köpa lite sommarkläder till barnen och där hittade dom dessutom varsin hatt.

Filip fick en beige och Oskar fick en blå. Dom har ju annars exakt samma storlek på kläderna och skorna så därför delar dom hej vilt. Men ibland så vill Filip gärna ha sitt egna så då fick det bli så med dessa hattar med olika färger så att dom har möjlighet att skilja på dom.

Oskar började bli riktigt trött så när vi kom ut på Avenyn igen så somnade han som en stock i vagnen.

Vi hade några timmar att strosa runt på innan det var dags att åka till farfar på kalas, så vi hittade ett litet grönområde påväg till parkeringen där vi hängde en stund.

Kameran är ju som sagt helt ny för oss så det tar nog en stund innan man lär sig den. Vi hade en Canon EOS 6D innan som vi kunde innan och utan, men nu har vi, som jag nämnde för er tidigare, gått över till en Lumix GH5 som är betydligt mer avancerad. Så ni får ge mig lite tid innan bilderna är helt top notch för med denna kameran blir det löjligt bra kvalitet!

Vi satt en stund och lekte med inställningarna på kameran och njöt av det härliga sommarvädret. Tänk så underbart det har blivit på bara några få dagar!

Tiden rusade förbi och på väg till parkeringen så plockade Filip en blomma och sa att han ville ge den till bestefar på hans födelsedag.

Väl hos farfar så bjöds det på mat och tårta och det var jättetrevligt att träffa alla. Vi åkte hem sen lagom till att barnen skulle sova och sen satte vi oss ute på altanen och myste och njöt av tystnaden.

Idag, lite senare, kommer mina föräldrar hem så vi kommer att stanna här under dagen så att vi får umgås lite med dom innan vi åker tillbaka till Oslo igen. Det är sjukt fint väder här så vi tänkte låna pappas båt och kanske luncha på någon ö eller ute på det öppna vattnet. Så himla mysigt, eller hur!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *