Gör som mig Oskar!

Godmorgon,

Idag skulle jag egentligen ha en lång arbetsdag, men eftersom vi var beräknande med en för mycket så blev jag avtagen igårkväll och satt på Standby. Toppen för mig eftersom dom ännu inte har ringt mig och jag får möjlighet att spendera morgonen med mina pojkar.

Dom ville ha yoghurt, men dom ville inte äta som normala barn med sked, utan Filip sa ”Mamma jag kan själv, Oskar gör som mig!” och sen satt dom där vid frukost bordet och öste i sig sina små yoghurtar utan sked.

Jag ville bara titta in här på bloggen och säga hej och önska er en underbar söndagsmorgon. Nu ska jag stänga ner datorn och fokusera och njuta av tiden tillsammans med barnen. Kram S

2 reaktioner på “Gör som mig Oskar!”

 • Jessie skriver:

  Hej 🙂 Tänkte bara kolla en grej med dig då jag har för mig att du har skrivit att Filip var lite sen i talet, men har kommit igång nu (?). Min son är två år och tre månader och han pratar MYCKET, men det är mest goja och de ord han säger är väldigt grötiga. Han härmar ord, sätter ihop två ord (inte tre) till små meningar, men det är oerhört svårt att tyda honom, vilket gör honom enormt frustrerad :/ Hur gjorde ni med Filip för att hjälpa talet?

  • Oslofru skriver:

   Hej! Jo han var väldigt sen med talet och pratade inte mycket alls när han var 3 år. Detta trodde pedagogerna på förskolan kunde bero på språkbarriären mellan norsk och svensk. Det vi gjorde var att upprepa det Filip sa på det språket han sa det så han skulle förstå att det han sa var rätt och att han gjorde sig förstådd. Till slut bara släppte det och nu pratar han hur bra som helst.
   Jag tror det är väldigt viktigt att inte stressa fram någonting när det kommer till barnens utveckling och försöka att inte jämföra sig med alla andra eller barnens syskon. Oskar är till exempel väldigt tidig och kan redan många ord långt före han ens fyllt 2år.
   Så stressa inte över att det kanske går lite långsamt. Barnen går när dom är redo för det, pratat när dom är redo, slutar med napp, går på toa och allt där till. Det tar den tid det tar och alla är olika 🙂 <3

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *