Anpassa middagstider

En sak som inte är så lätt när man har små barn är att anpassa tider. Dom första dagarna så försökte vi äta middag med dom små, men eftersom dom var trötta så var det mycket gnäll och skrik under middagen så det var svårt för oss vuxna att njuta av maten. Så nu har vi försökt att lägga barnen innan vi ska äta så att vi kan få en lugn middag tillsammans. Men, då är det inte alltid lätt att få alla att somna med en gång och väntan innan man får äta kan bli väldigt lång.

Oskar somnade relativt fort idag, men Filip vred och vände sig i över en timma innan M kom in i sovrummet eftersom han trodde att jag hade somnat. Då blev Filip klarvaken och glad över att han trodde att han skulle få komma upp och leka med pappa som var vaken. Så då var det bara att börja om igen…

Jag vet inte vad som är bäst, vänta på skrikande barn eller sitta och vänta på att få äta när man är svinhungrig. Hur brukar ni göra när ni är på semester med barn? Får dom sitta med till middagen eller väntar ni och äter tillsammans när dom lagt sig?

Oavsett så blir det ju bra till slut ändå. Vi är ju på semester så det är ju ingenting som stressar. <3

2 reaktioner på “Anpassa middagstider”

  • Jessica skriver:

    Vi äter alltid middag gemensamt och barnen går vara uppe så länge dom vill när det är semester. Ni kanske kan äta middag lite tidigare? Vi äter alltid middag senast 18 och barnen lägger sig aldrig innan 20

    • Oslofru skriver:

      Okej, våra barn är ofta trötta till 19 och när vi ska äta middag så är det ibland gnäll och det blir jobbigt för alla andra vuxna som ska äta.. Plus att det är så varmt tidigare på eftermiddagen så det är lite skönare att äta vid 20 har vi kommit på 🙂

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *