Spara pengar på semestern

I samarbete med Consida

När man är på semester så är det lätt att man spenderar mer pengar än vad man har tänkt. Vill barnen ha en glass så svarar man glatt ”Ja men det är väl klart, vi är ju på semester”, eller om man har lust att köpa en solhatt, eller en kall öl, eller en ny sommarklänning så ursäktar man ofta sig själv och sina köp med ”Det är klart jag kan unna mig det, jag har ju semester”. Så hur ska man egentligen göra för att plånboken inte ska eka tomt när man kommit hem från drömmen och man är tillbaka till verkligheten med lån och räkningar som ska betalas?

Här kommer mina bästa spartips på semestern:

  1. Se till att alltid ha frukter eller torkade bär med dig så när barnen frågar om en glass, så svarar man ”Man får 1 glass om dagen, men jag har något annat gott till dig!”. En glass kanske inte är den dyraste utgiften, men i det långa loppet så är dom små slantarna värda mycket
  2. Önskar du att köpa en ny klänning så försök att tänka till en extra gång om du kommer att använda den när du kommit hem igen. Det är inte alltid dom där färgstarka kort-korta klänningarna passar när solbrännan försvunnit och regnet öser ner när du kommit till Skandinavien igen.
  3. Istället för att gå ut och äta på restaurang till frukost, lunch och middag så kan man gå till matbutiken och köpa lite färskt bröd, gott pålägg och lite bär tex. Detta kan man spara mängder med pengar på och det är oftast minst lika mysigt att hitta en plats i skuggan på en gräsplätt än att sitta och trängas på en trång restaurang.
  4. Planera långt i förväg när det kommer till allt ni ska ha med er på resan. Till exempel så kan man hålla utkik på butikerna när det är rea på solskyddsfaktor och man kan även spara en och annan hundralapp genom att boka flyg och hotell långt i förväg
  5. Boka inte det absolut dyraste hotellet eftersom du oftast bara sover där. Varför betala massa pengar när man bara spenderar nätterna i sängen? Här finns det massor med pengar att spara som man istället kan lägga på roliga aktiviteter
  6. När det kommer till aktiviteter så försök googla och sök vad som är bäst och hur man lokalt kan göra diverse aktiviteter. Ta inte emot flyers på flygplatser eller gå efter hotellernas rekommendationer då dom ofta är dyrare pga att dom ska tjäna något på att tipsa sina gäster.
  7. Ett annat tips är att samla sina lån och krediter innan semestern för att hålla nere kostnaderna, via tjänster som Consida erbjuder. På så sätt kan du spara massor varje månad och få pengar över till annat.

Det finns många sätt att tänka på sin ekonomi på när man är på resande fot, vilket vi alltid gör eftersom man måste tänka på att det finns ett liv när semestern tar slut också. Huvudsaken är nog att man inser att man kan ha det kul utan att behöva gå på dom mest fancy restaurangerna och alltid bo på dom dyraste hotellen. Det absolut viktigaste är ju trots allt att man får spendera tid tillsammans med den man reser med, eller hur?

2 reaktioner på “Spara pengar på semestern”

  • Agnethe skriver:

    Veldig bra skrevet av vår kjære Oslofrue! Mye å ta tak i og tenke på her. Spesielt punktet med klesinnkjøp traff midt i blinken.Jeg har hatt ganske mange nye og uanvendte klesplagg i garderoben etter feriereiser i utlandet. Det er akkurat som om de skifter farge under vår nordiske himmel! Det flammende røde og det irrgrønne mister noe av magien her hjemme.Man mann har et par b l å (!!!) sko stående i sitt garderobeskap! De passer liksom ikke inn her….

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *