Algarvekusten

Godmorgon!

Gårdagens resa hem blev något mycket längre än vad vi hade tänkt oss.. Försenade flyg resulterade till att vi var hemma lite senare än vad vi skulle så idag när Oskar ville upp och hoppa var jag och M inte riktigt lika sugna på att gå upp.

Men, nu sitter vi här och försöker vakna till liv med varsin kopp kaffe. Tillbaka tillverkligheten…

Jag sitter och ser igenom bilder från resan och det är tyvärr inte så många som jag i vanliga fall brukar ta. Men jag har några från den dagen som vi åkte ner till kusten, vilket var en av dom härligaste dagarna under resan!

Vi körde ca 30 minuter med bil från där vi bodde och när vi kom fram så var vi väldigt högt upp ovanför havet och visste inte riktigt hur vi skulle ta oss ner till någon strand.

Men till slut hittade vi en gångväg med trappor som gick upp och ner där vi fick bära pojkarna i sina vagnar. Det var minst sagt svettigt kan jag lova!

Väl framme var det definitivt värt den lite tuffa gångvägen ner.

Vi hittade ett litet ställe i skuggan där barnen lekte, jag stod och solade och lekte med medan M utforskade området.

Vågorna var lite väl höga så jag och barnen höll oss på land, men det fläktade skönt från havet så det funkade rätt så bra att vara där utan att bada också.

Efter någon timma på stranden så traskade vi upp för trapporna igen och gick och utforskade uppe på klipporna.

Ni som såg videon vi la upp vet hur varmt det var och att M gick utan sina skor och skuttade fram på den glödheta sanden. Såg väldigt lustigt ut, men var nog inte så skönt.

Om ni ska till Portugal och Algarve kusten någon gång så rekommenderar jag er verkligen att hyra en bil och åka runt och utforska lite. Man kan lyckas hitta ställen som dessa och det är så kul att vara på platser där inte alla andra turister är.

Vi är i alla fall oerhört nöjda med denna Portugalresan och vi sitter redan och smider planer inför nästa resa som vi förhoppningsvis kommer att göra redan i Augusti 🙂

 

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *