Ny cykel till Filip

Sponsrat inlägg

Godmorgon!

Idag ville Filip cykla omkring lite grann på sin nya cykel innan det är dags att åka till förskolan och självklart skulle han få det!

Jag är så glad över att vi har så  nära avstånd till förskolan och att vi faktiskt bor på ett område där det fungerar helt okej att cykla och gå överallt. Detta är Filips tredje cykel och han har lärt sig att cykla rätt så fort faktiskt, så förmodligen dröjer det inte länge innan vi kan plocka bort stödhjulen. Jag själv lärde mig att cykla när jag var 4 år och jag kommer ihåg det som att det vore igår. Jag fick en rosa cykel på min fyraårsdag och det var en av dom lyckligaste stunderna i mitt liv. Jag kom ner i köket och där stod det någonting med ett skynke över och jag undrade så vad som gömde sig under och när jag drog bort skynket och såg att det var en rosa cykel så blev jag fullkomligt överlycklig! Med en gång var jag fast bestämd vid att lära mig att hantera cykeln och gick ut och övade. Det dröjde inte länge innan jag kom på hur jag skulle göra. Stödhjulen åkte av och jag gick upp för en liten grusbacke utanför huset där vi bodde. Jag byggde upp med lite grus på varje sida av bakhjulet och så hoppade jag upp på cykeln och rullade ner i full fart nedför backen. Plötsligt så fann jag balans och cyklade iväg. Lätt som en plätt!

Skillnaden på denna cykeln från hans tidigare är att den har både fot- och handbroms vilket underlättar när han lärt sig att få upp lite fart. Stödhjul kommer såklart också med som hjälp för att hålla balansen i början när man är lite ovan.

Pinepeak cykel passar mellan åldrarna 4-7 år och finns att köpa hos Jollyroom. Filip blir 4 i November, så än är den lite för stor, men eftersom han har cyklat en hel del innan på mindre cyklar så var han inte rädd för att hoppa upp och cykla runt med denna på gatan framför vårt hus.

Rekommenderad ålder: Från 4–7 år
Maxvikt: 50 kg
Mått: 115 x 17,5 x 60 cm
Mått förpackning: 108 x 18 x 60 cm
Vikt: 11 kg
Ram: Stål
Hjul: Metallegering
Färg: Svart
– Använd skyddsutrustning
– Används under tillsyn av vuxen
Vi ska alldeles strax åka till förskolan så att barnen får vara där och leka under dagen. Jag själv ska göra mig fin och köra ner till min mans jobb och därifrån ska vi åka iväg på en liten dagsdejt.
Eftersom vi inte har någon i närheten som kan hjälpa oss att passa barnen så får vi försöka ta oss tid att träffa varandra för lite egentid när barnen är i förskolan. Ännu en fördel med dom norska förskolereglerna! 😉
Ha en fin dag allihopa så tittar jag in här när vi kommit hem från vår dejt igen!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *