Botox, före & efter – min upplevelse

Nu kommer det ett blogginlägg som jag vet kommer att få både positiv och negativ respons på. Det är nämligen så att jag har testat botox för första gången i mitt liv och som med allt annat så vill jag gärna dela med mig av mina erfarenheter med er läsare.

Som ni vet så har jag pratat en del om botox i bloggen och sagt att jag varit nyfiken på att testa det själv, men så har jag väntat eftersom det har varit brist på information och en viss otrygghet när det kommer till just botox. Men efter ungefär ett års fundering så tänkte jag att jag skulle testa eftersom botox inte är någonting som är permanent för alltid utan går ut ur kroppen efter några månader.

Jag åkte till Laserlegene på Strømmen och träffade Dr Kingsley. Även här hade jag gjort min research då jag inte ville gå till vem som helst och genomföra behandlingen, utan jag ville komma till en proffessionell och trygg doktor som visste vad han drev med. Därför tog jag kontakt med Dr Kingsley som har många års erfarenhet bakom sig.

När jag kom in på kliniken så släppte nervositeten snabbt när vi satte oss ner och pratade om behandlingen. Jag fick veta precis hur botox fungerade, vart vi skulle injicera och hur det kommer att kännas både under behandlingen och efteråt. All denna information delar jag med mig av i videon som just nu ligger uppe på våran Youtube-kanal som ni finner HÄR.

Vi kom fram till hur vi skulle gå till väga och genomförde behandlingen. Även den visar jag i videon, så för er som inte är känsliga för nålar kan ju se hur det går till.

Eftersom jag har väldigt starka muskler i pannan och runt ögonen så har jag fått markerade och synbara rynkor och dessa blir bara mer och mer tydliga ju äldre vi blir och ju mer vi använder oss utav dessa muskler. Börjar man med botox i en tidig ålder så kan man alltså förebygga att dessa rynkor blir synliga.

Varför ville jag texta botox?

Jo, just av den anledningen att mina muskler i ansiktet är så starka att jag fått tydliga spår på pannan och runt ögonen. Detta irriterade mig väldigt mycket då mitt utseende är väldigt viktigt för mig och när jag sminkade mig så hamnade foundation som en rand i rynkorna. Plus att jag inte tyckte att det var attraktivt på mig att ha så tydliga rynkor i en relativt ung ålder. Jag är 29 år och vill göra vad jag kan för att få en jämnare och slätare hy och bevara denna så länge som möjligt.

Här kommer FÖRE- och EFTERBILDER

Som ni ser så hade jag starka muskler i pannan och dessa använde jag flitigt förut. Alla människor använder sina muskler i ansiktet olika och olika mycket, men på mig kunde man tydligt se att jag ofta lyfte ögonbrynen då mina rynkor i pannan var så tydliga. På bilden till vänster, som är tagen ca 3 veckor efter behandlingen, så kan ni se att jag fortfarande kan lyfta på ögonbrynen, men inte i den grad som tidigare och rynkorna i pannan har blivit osynliga.

Ett annat ”problem” som jag hade var att mina skrattrynkor blivit tydligare vilket också gjorde det problematiskt för mig att sminka mig då ögonskugga och foundation alltid la sig i sträck runt ögat. Dessutom såg huden torr ut när det rynkade sig runt ögat.

Jag vet att många tror att man inte kan skratta när man har tagit botox i skrattmusklerna, men som ni tydligt kan se på efter-bilden så kan jag skratta och vara glad, trots att rynkorna är borta!

Varför valde jag att ta bort musklerna mellan ögonbrynen, den så kallade bekymmersrynkan? Jo, detta var mest för att jag kände att jag använde denna muskeln väldigt mycket, speciellt när jag jobbar vilket kunde ge mig huvudvärk då jag ständigt spände muskeln. Just dessa rynkor störde mig inte lika mycket som själva fysiska smärtan, men självklart var det ett stort plus att jag inte längre kunde se sur och arg ut.

Kan du röra på ansiktet?

Ja, självklart kan jag röra på ansiktet och att folk säger att man ser stel och okänslig ut är bara påhitt. Detta är åsikter från folk som inte har tillräckligt med kunskap och inte vet vad dom pratar om. Folk har förutfattade meningar om botox eftersom det inte finns tillräckligt med information och dom flesta som gör botox gör det i smyg utan att vara öppna med det. Därför är det viktigt för mig att dela med mig så att fler får kunskap och lär sig hur botox fungerar.

Gjorde det ont?

Nej, det gjorde inte alls särskilt ont. Men här handlar det nog också om vem man går till och gör sin behandling. Jag kan starkt rekommendera Dr Kingsley hos Laserlegene. 

Hur känns det efteråt? Kommer du testa botox igen?

Nu några veckor efter behandlingen känner jag mig finare och mer avslappnad än någonsin. Jag går inte och spänner bekymringsrynkan och ständigt använder musklerna i ansiktet som bidrar till rynkor. Min hy har blivit slät och fin och jag är överlycklig över resultatet botox har gett. Självklart kommer jag att testa botox igen då detta är en behandling som inte ger några negativa följder. Botox är helt naturligt och den dagen man väljer att inte injicera mer botox i ansiktet så avtar effekten och man börjar åldras efter den dagen man slutar. Därför är botox alltid bra i förebyggande syfte då musklerna får slappna av och motverka rynkor så länge som man har botox i kroppen.

Om ni vill så får ni gärna se videon som visar hur en botoxbehandling går till, men om ni är rädda för sprutor så får ni snabbspola mellan 03.20-04.23. Ni kan se videon HÄR eller klicka på bilden nedan:

Jag är jättenöjd med resultatet och jag tror helt säkert att jag kommer att göra botox flera gånger i framtiden.

Det är synd att folk blåser upp Botox till en allvarlig och stor grej när det i själva verket inte är farligt alls. Så från mig så får Botox tummen upp och jag kan starkt rekommendera att testa det om man vill släta ut sin hy och få ett rynkfritt ansikte! Andra bekymmer så som svettproblem, migrän och huvudvärk kan också botas med hjälp av Botox. Så kolla in på Laserlegenes hemsida för att få mer information och beställ tid redan idag!

Har ni några frågor till mig så tveka inte att ställa dom så ska jag svara så gott jag kan.

Ha det toppen alla underbara människor där ute! Massor med kramar till er alla <3

17 reaktioner på “Botox, före & efter – min upplevelse”

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *