Alkaline diet

Godmorgon,

Härom dagen mötte jag ännu en härlig kollega som tipsade mig om en diet som jag tänkte prova mig på, nämligen Alkaline. Jag hade helt missat denna typ av diet och blev väldigt inspirerad och motiverad till att läsa mer efter att min kollega tipsat mig.

Så vad är Alkaline? Jo, det är ett sätt att balansera PH-värdet i kroppen med hjälp av rätt kost och superfoods.

Ni kan googla på Alkaline diet om ni vill veta mer, men i grund och botten så ska man utesluta mejeriprodukter, socker, gluten och proccesserad mat. Detta innebär verkligen inte att man behöver svälta sig själv för det handlar inte om att gå ner i vikt, utan man får äta så mycket man bara orkar, men av bra varor. Det som framförallt kommer att ingå i min kost framöver är sötpotatis, avokado, rödbetor, sparris, blomkål, kål, spenat, glutenfritt, chiafrön, nyponpulver, vattenmelon, äpple, aprikos, spirulina, acai, lax, mandelmjölk, och massvis av vatten.

Och varför ska jag gå på en diet undrar säkert ni? Mitt svar är att jag vill få finare hy. Som ni vet så har jag haft akne mer eller mindre hela mitt vuxna liv. Det var borta tillfälligt när jag tog tabletterna Isotretinoin, men kom tillbaka igen. Och nu vill jag prova något sunt som inte påverkar min kropp på något negativt sätt så som medicinerna gjorde. Nu vill jag göra mitt innersta för att få en fin hy genom en sund livsstil.

Så nu kommer jag vara stenhård och endast äta efter mat som är Alkaline så får vi hålla tummarna att det visar fina resultat i hyn så småningom. Jag återkommer när jag hållit på en stund så får vi se om jag blivit positivt överraskad eller inte!

1 reaktion på “Alkaline diet”

  • Alexandra skriver:

    Det är väldigt intressant! 🙂 Jag slutade själv äta gluten, mjölkprodukter och socker (och kött) för ca 6v sen. Så mycket som förändras i kroppen, så himla spännande! Hyn har blivit mycket bättre, jag började äta såhär eftersom jag har lidit av eksem enda sen jag föddes, och det enda läkarna kan ge är kortison.
    Men jag kan rekommendera; medical medium om du inte redan läst om honom. Mycket intressant! Han pratar bla om akne. ett tips 🙂

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *